(©FIVB)
(©FIVB)

Mašulović mnogo pomogao, njegova želja za pobedom značila timu

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.06.22. | 15:59

Selektor odbojkaša Igor Kolaković proanalizirao meč sa Kanadom, koji je završen posle pet setova

Trebalo je neko žestoko da razmrda odbojkaše Srbije. Tokom dva seta nije bilo mnogo života u njima. Nedostajalo je žara, motiva, energije... Odlučio je selektor Igor Kolaković da u trećem setu u startnu postavu uvrsti Nemanju Mašulovića.

Srednji bloker je poznat po toj neobičnoj energiji, koja može dobro da utiče na njegovu ekipu, a da nervira protivnika... Ispostavilo se da je to bio dobar potez. Orlovi su se probudili i izborili preokret. Mašulović je susret završio sa pet poena (napad 6-4, 67 odsto), koje je upisao u bitnim trenucima.

Izabrane vesti

"Očekivali smo tešku utakmicu, Kanada se diže iz meča u meč. Mi smo se ugasili u prva dva seta, nije bilo prepoznatljive energije koju smo imali u Otavi. Nismo mi ni u poslednja tri seta igrali specijalno, ali smo dobili pravu energiju u terenu"; rekao je selektor Igor Kolaković. "Mislim da je Mašulović veoma pomogao u tome. Možda njegov učinak nije bio veliki, ali želja za pobedom je značila ovom timu. Svi su pratili njega i onda smo odjednom počeli da osvajamo poene. Bilo je situacija u kojima smo mogli još lakše da upišemo poene, ali smo propustili šanse. Ali, mogu da pohvalim i Kujundžića, koji se vratio u meč zajedno sa Jovovićem i učini ga pobedničkim. Kad sam već krenuo da izdvajam imena, ne mogu da zaobiđem Milana Katića koji nam daje sigurnost sa klupe. Mnogo vredan igrač za nas. Nismo dobro igrali, pobeda nam znači, lakše nam je".

Veruje Kolaković da će ovakav okršaj značiti Srbiji kao dobra lekcija pred nastavak vrelog leta.

"Sezona je takva da je na kraju Svetsko prvenstvo. Ovo su sjajni mečevi za nas, za Atanasijevića, Podraščanina, Lisinca... Petrić ima hroničnu povredu, pa moramo da obratimo pažnju, da ga ne guramo u ovakve borbe. I on nam je vredan. Moramo da radimo naporno. Momci se za sad ne žale, dobro treniraju, dobra je atmosfera. Večeras će biti mnogo bolja, i u takvom ambijentu dočekujemo Australiju", podvukao je Kolaković.

Libero Nikola Peković nije imao pravo objašnjenje za loš prvi deo utakmice.

"Na početku smo bili veoma stegnuti, nemamo neke opravdanje za prva dva seta. Niko ne zna zašto se to desilo... Ali, dobra stvar je da smo se vratili posle 2:0 za njih. Nismo možda pokazali našu najbolju igru, ali jesmo karakter da možemo da se vratimo kada je teško. Ekipa Kanade možda nije zvučno ime u svetu odbojke, ali su tu veoma kvaltetni igrači. Veoma bitna pobeda za nas".

Bila je naporna utakmica, ali su Orlovi bili pravi na kraju...

"Kad je došlo do petog seta, onda može da se izdrži još desetak minuta. Imali smo posebnu energiju tada, na našu sreću. Pobedili smo, mada je lako moglo da ode u drugom smeru. Prvo smo vodili, pa su nas stigli, ali bitno da smo mi odneli trijumf", zaključio je Peković.



tagovi

Igor KolakovićNemanja MašulovićLiga nacija za odbojkašeMuška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara